Prípady črevných ochorení pribúdajú, hospitalizovaných je 40 ľudí

13.09.2012 Košice

Košice 13. septembra (TASR) - Počet pacientov s črevným infekčným ochorením v Košiciach stále narastá. Od uplynulého víkendu (8.-9.9.) ošetrili lekári Univerzitnej nemocnice L. Pasteura už takmer 120 pacientov, pričom počet hospitalizovaných stúpol na 40.

Laboratórne testy potvrdili epidémiu salmonelózy, ktorá minulý týždeň postihla desiatky zamestnancov spoločnosti U.S. Steel po požití stravy. Salmonelu našli v podávanom bravčovom mäse. "V utorok (11.9.) dopoludnia sa objavil nový zdroj nákazy z okolia Košíc, ktorý s prvotným zdrojom vôbec nesúvisí. V súčasnosti evidujeme v poradí už tretí zdroj," uviedla dnes hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

V stredu popoludní hospitalizovali na Klinike infektológie a cestovnej medicíny jedného pacienta s príznakmi akútnej gastroenteritídy, počas následnej nočnej pohotovosti zo stredy nadnes vyšetrili na ambulancii ďalších 13 ľudí s príznakmi salmonelózy. Z nich prijali do nemocnice štyroch pacientov. Keďže lôžka na infekčnom sú už preplnené, troch z nich presunuli na vyhradené lôžka IV. internej kliniky. Podľa nemocnice sa tak objavuje nový zdroj nákazy.

"Všetci doposiaľ hospitalizovaní pacienti sú dehydratovaní a v ich prípade je nevyhnutná najmä infúzna liečba na rehydratáciu. Ani jeden z nakazených infekčným ochorením zatiaľ nie je v ohrození života," uviedla Šustová.
 

Vyberte región